top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıgarbicat

Kedi Kumlarının Temizliği Nasıl Yapılır ?



Çoğu insan, kokuyu en aza indirmek ve kedi kumunun evin her yerinde izlenmesini önlemek için çöp kutusunu kullanım dışı bir yere koyma eğilimindedir. Ancak kedi kumu kutusu bodrumda tüyler ürpertici bir aletin yanında veya soğuk bir beton zeminde biterse, kediniz pek memnun olmayabilir, bu yüzden uzlaşmanız gerekebilir.

  • Kedi kumu kutusunu, kedinize biraz mahremiyet sağlayan ama aynı zamanda kullanışlı bir yerde tutun. Kutuya ulaşmak çok zorsa, özellikle bir yavru kedi veya yaşlı bir kedi için, onu kullanmayabilirler.

  • Kedi kumu kutularını fırın veya çamaşır makinesi gibi gürültülü veya ısı yayan cihazların yanına koymaktan kaçının. Gürültüler bir kediyi sinirlendirebilirken, kurutucu veya fırından gelen ısı kedi kumu kutusu kokusunu büyütebilir ve bu da onların çöp kutusundan uzak durmasına neden olabilir.

  • Kutuyu yiyeceklerinden ve su kaplarından uzağa koyun. Evinizin her katına en az bir çöp kutusu yerleştirin. Bu şekilde, ana kutusuna erişim engellendiğinde , kedinizin seçenekleri vardır. Birden fazla kediniz varsa, birkaç yerde kedi kumu kutuları bulundurun ki bir kedi çöp kutusunu kullanarak başka bir kediyi pusuya düşüremez.

  • Çöp kutusunu bir dolapta veya banyoda tutarsanız, kedinizin içeride kalmasını veya kilitlenmesini önlemek için kapının her iki tarafından da açıldığından emin olun. Konuma bağlı olarak, bir dolap kapısında bir delik açmayı ve bir evcil hayvan kapısı eklemeyi düşünebilirsiniz.

Temizlik

En seçici kedinin ihtiyaçlarını karşılamak için her gün kedi kumu kutusundan dışkı atmalısınız. Çöpü ne sıklıkla değiştirdiğiniz, sahip olduğunuz kedi sayısına, kum kutularının sayısına ve kullandığınız çöpün türüne bağlıdır.

Haftada iki kez, kedi kumu çöpü değiştirmek için iyi bir seçenektir, ancak koşullarınıza bağlı olarak, onu iki günde bir veya yalnızca haftada bir değiştirmeniz gerekebilir. Çöp kutusunu her gün temizlerseniz, sadece iki ila üç haftada bir topaklanan çöpü değiştirmeniz gerekebilir. Bir koku fark ederseniz veya çöpün çoğu ıslak veya kümeleşmişse, değişim zamanı gelmiştir. Çöpü her değiştirdiğinizde kutuyu fırçalayın. Temizlemek için hafif bulaşık deterjanı kullanın, çünkü amonyak veya narenciye yağı içeren ürünler kediyi rahatsız edebilir ve bazı temizlik ürünleri kediler için zehirlidir.


Kutu gömlekleri kesinlikle kedi sahibi için bir kolaylıktır; sözde, astar bir çöp torbası gibi bir araya toplanıp bağlanabilir, ancak gerçek şu ki, çoğu kedi kutuyu çizerken onu parçalara ayırır. Ancak, kediniz atıklarını gömmek için çok çalışmazsa işe yarayabilir.

Kedi Kumu Çöp derinliği

Çoğu kedi, yaklaşık 5 cm den daha derin olan çöpü kullanmaz. Aslında, bazı uzun tüylü kediler kaygan bir yüzeyi tercih eder. Fazladan kedi kumu eklemek, bir çöp kutusu için gereken temizlik miktarını azaltmaz.

Eğitim

Bir kediyi, bir köpeği evde eğitmekle aynı şekilde "kedi kumu

çöp eğitimi" diye bir şey yoktur. Aslında kedinize kedi kumu çöp kutusu ile ne yapacağını öğretmenize gerek yok; içgüdü genellikle hakim olur. Yukarıdaki önerileri kullanarak kabul edilebilir, erişilebilir bir çöp kutusu sağlamanız gerekir.

Kedinizi çöp kutusuna götürüp pençelerini çöpte ileri geri hareket ettirmenize gerek yoktur. Ancak yeni bir yere taşınırsanız, kedinize kutunun nerede olduğunu göstermeniz gerekecektir.

Sorunlar başlarsa

Kediniz çöp kutusunun dışındaki tuvalete gitmeye başlarsa, ilk aramanız her zaman veterinerinize yapılmalıdır. Birçok tıbbi durum, bir kedinin kedi kumu kutusu alışkanlıklarında değişikliğe neden olabilir. Veteriner hekiminiz kedinizi muayene eder ve ona temiz bir sağlık raporu verirse, kedinizin çözülmesi gereken bir davranış sorunu olabilir.

Cevap ne ceza ne de kedinizi dışarıda sürgün etmektir. Uzun süredir devam eden veya karmaşık durumlar için, kedilerle çalışma deneyimi olan bir hayvan davranışı uzmanıyla iletişime geçin.

2 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page